2013. szeptember 5., csütörtök

2013. szeptember 5.
1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:A mai nap már gördülékenyen indult. Ahogy elfogyasztottuk a reggelinket, 9 órakor indulhattunk is a szokásos helyünkre, ugyanis koordinátorunk András elmondása szerint majd a holnapi nap folyamán lesz váltás, hogy ne ragadjunk le egy helyen és a lehető legtöbb féle munkát végezzük.

Tehát az asztalosműhelyben a tegnap megérkezett hatalmas fa lemezeket vágtuk méretre. Először kézi körfűrésszel vágtam 2 x 1,5 m es darabokra, majd ezeket a lapokat az asztali körfűrész segítségével társammal vágtuk az adott szélességre. Itt ügyeltünk a gép kezelésére, hogy egyenes vágásokat készítsünk.

A következő lépés a gyalulás volt, ahol hasonlóan figyelni kellett a munkadarab megfelelő tartására. Ezután újabb vékonyabb csíkokat vágtunk a széles elem két szélére, így fog összeállni az U alakú takaró elem. Miután ezeket is levágtuk, az elemeket faragasztó segítségével illesztettük össze, melynek száradási ideje kb. 20 perc. Az elemeket pillanatszorítók segítségével fogtuk össze, míg meg nem szárad a ragasztó. Ahogy ez megtörtén, én megmunkáltam a munkadarab sarkait az erre kifejlesztett géppel.

A következő lépés a csiszolás: a festés előkészítés, melyet csiszológéppel végeztem a nagy felületeken és kézzel a sarkokon. Ezután jöhetett a festés, amelyet kétszer kellett végezni az egyenletesebb és szebb felület érdekében.

Amint elkészült az összes elemmel, következett a beépítés, amely az adott helyre mechanikusan csavarokkal készült. A megfelelő helyeken előfúrtuk az elemeket és facsavarral rögzítettük, az esetleges finomításokat elvégeztük.

Tehát az alapanyagtól a készterméken át a beépítésig megismertünk egy adott munkafolyamatot.

A munka folyamatos volt a szervezettségnek köszönhetőn, mindkettőnknek mindig volt feladata.2. Szerzett tapasztalatok:A mai nap szintén az asztalosipari tapasztalataimat fejlesztettem, ami abban testesül meg, hogy a gépek kezelésében viszonylag önálló vagyok, és mostmár az anyagok kezelésében is.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése