2013. szeptember 20., péntek

2013. szeptember 20.1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:            A mai reggel volt az utolsó munkanapunk itt, Schkeuditzban. Mindenki nagy izgalomban volt, hogy másnap utazunk haza. Páran már tegnap elkezdtünk összepakolni a holminkat. Elraktuk a ruhákat, amelyeket már nem veszünk fel, becsomagoltuk a szuveníreket, és az egyéb tárgyakat. A reggelinél kicsit jobban körülnéztünk, hiszen már csak két étkezést tehetünk ott.

Reggeli után a szokásos ütemben ment minden. Átöltöztünk, majd vártuk, hogy Kai jöjjön, és rendezkedjen. Először a lengyeleket osztotta el. Aztán következtünk mi. A tanárnő megérkezett a helyszínre, hogy segítségünkre legyen a német tudásával. Négy fiú ment vakolni, négyen mentünk fel járólapozni, a többiek pedig az útépítősöknek segítettek, hogy a parkoló még időben készen legyen.

Összeszedtük a megfelelő szerszámokat, majd nekiindultunk dolgozni. Először kiszedtük a fugakereszteket és a kartonpapírokat, mivel úgy láttuk már megkötött a szegély. Ezután spaklival letisztítottuk azokat a részeket, ahol kifolyt a ragasztó. Összesöpörtük a koszt, ami ezután keletkezett, majd még kitöltöttük az esetlegesen üresen maradt részeket. A végén lemostuk az egészet tisztára. Ezután jött az összepakolás. Rengeteg törmelék és szemét keletkezett, így azokat összeszedegettük, majd levittük a konténerbe. A szerszámokat elmostuk, majd visszavittük őket a helyükre.

Ezekkel elment az idő és lassan fél 1 lett, ami a mai napon a munkaidő végét jelentette. Mindenki lent maradt még egy picit, hiszen jött Kai és köszönetet mondott a munkánkért. Mi is megköszöntük neki az egész itt töltött időt, majd még egy bort is átnyújtottunk neki.

Ezután megebédeltünk, majd felmentünk a szobába lerakodni a munkásruhánkat, ám nem sok időnk volt, hiszen 1 órakor már várt minket András és a tulaj az előadóteremben, hogy elköszönjön tőlünk. Majd egy órás beszédet tartott. Beszélt a jövőről, a lehetőségekről, és természetesen az itt eltöltött időről. Nagyon barátságosnak vélt minket, ez jól esett neki. Azt mondta, hogy ez nem minden csoportra igaz, és azt sem tudja, majd mihez kezd, ha elmegyünk. Végül mi is megköszöntük neki, hogy biztosította a lehetőséget, hogy itt lehessünk. Ezután kiosztotta mindenkinek az Europass bizonyítványt. Majd adott egy képet is, melyen mindenki szerepel. Ez az ő ajándéka nekünk. Mi egy egri borral kedveskedtünk neki, majd elköszöntünk tőle.2. Szerzett tapasztalatok:            A mai nap megtapasztaltam a vendégszeretetet a németek részéről.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése