2013. szeptember 18., szerda

2013. szeptember 18.
1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:

A mai napon is esett az eső reggel. Kivártuk az utolsó pillanatot is és nagy sietségben leindultunk reggelizni. Kicsit lassan indult be a reggel, ami köszönhető volt a pocsék időjárásnak. Még volt időnk a munka előtt, ezért visszatérve a szobánkba úgy gondoltuk, hogy össze kéne pakolni, ami több időt vett igénybe, mint számítottunk rá.
A hideg esős időben vártuk Kait, hogy eligazítson miket. A vakoló brigádnak cserélnie kellett két lánnyal, ezért új felállásban a csapatunk négy tagból állt. A feladatunkra még várni kellett, mert a lengyeleket és a spanyolokat is el kellett igazítani. Új feladatunk az volt, hogy a második, és harmadik emeleteken a fürdőszobákat el kellett bontani, mert raktárt akarnak belőlük csinálni. Ezért kezdetben le kellett szerelni az összes csapot, mosdókagylót, zuhanytálcát, és WC-t.
A mi jól megszokott tempónkban gyorsan nekiláttunk és szétkaptuk az egészet. A mi fürdőszobánknál az volt a nehézség, hogy nem műanyag elválasztó volt a zuhanyzónál, hanem fal, amit ugyancsak le kellett bontani. Örültem neki, hogy ismét bontani kellett, mert ez nagyon tetszik. Rájöttünk bontás közben, hogy egy szerelt válaszfallal van dolgunk, ami két réteg gipszkartonból, és két réteg OSB lapból állt. Mindez hozzá volt fogatva egy fém profilhoz, kívülről pedig csempézve volt. A zuhanytálcánál is hasonló volt a helyzet, mert mindenféle tömítőanyaggal ki voltak töltve a rések.
Bontásunk alatt volt egy kis bakink, mivel kedves Ujszászi Márk barátunk javaslatára becsuktuk a fürdőszoba ajtaját, amin nem volt kilincs. Legnagyobb meglepetésünkre az ajtó bezáródott, és nem tudtunk kimenni, nem beszélve arról, hogy bent nagyon meleg volt és harapni lehetett a port. Pár perc vesztegelés után a szinten lévő lengyeleknek szóltunk ki, hogy bajban vagyunk. Néhány perc múlva jött a segítség, aminek örültünk. Ezután Kai és a villanyszerelő barátja csak nevetni tudott rajtunk.
A nap további részében még lehordtuk az összes törmeléket, mosdókagylót, zuhanytálcát, stb., majd fel kellett söpörnünk mindkét szinten a magunk után hagyott mocskot. A söprés és felmosás után megint megszólták a túl gyors munkatempónkat, ezért be kellett segíteni az útépítősöknek. Az ő dolguk az volt, hogy az oldalsó parkoló részt fel kellett tölteni zúzott kaviccsal, és ezt elhúzni. Gyorsan nekiestünk és pillanatok alatt ellapátoltuk az összes kavicsot. A munka végén még összeszedtük a szerszámokat, és feltakarítottunk.


2. Szerzett tapasztalatok:

Nem szabad kilincs nélküli ajtót bezárni belülről, úgy, hogy bent vagyunk, és dolgozunk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése