2013. szeptember 12., csütörtök

2013. szeptember 12.1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:

Ma reggel 8 órakor keltünk és 8:30-ra mentünk reggelizni. Reggelinél beszélgettünk, majd feljöttünk még a szobánkba és kicsit pihentünk. A munka előtt elmentünk az öltözőbe és felvettük a munkásruhát. A munkásruhához párosult még az esőkabát is, mert esett kinn az eső. Felraktuk rá a kapucnit, aláírtunk egy lapot és mentünk ki dolgozni.
A munkát ott folytattuk ahol tegnap abbahagytuk. A maradék egy négyzetméteren leraktuk a köveket. Homokkal beszórtuk és elsöpörtük rajta. A végén betömörítettük. Teljesen befejeztük a területet. Megnézte Kail és nagyon tetszett neki.
A maradék időben vártuk a következő feladatot, majd jött András és elmondta mit kell csinálni. Van egy nagy terület a ház előtt és ott vannak mélyebb részek. Nos, nekünk ezeket kell/ kellett kijavítani. Elkezdtük a munkát.
A fiúk felszedték a köveket és ellapátolták a felesleges földet. Mi lányok pedig leraktuk a köveket. Három részen szedtük fel a mélyebb részeket. Ebédidő volt, ezért abba hagytuk a munkát és elmentünk ebédelni.
Az ebéd után kinn beszélgettünk. 13:00-kor újra nekikezdtünk a munkának és folyamatosan raktuk a köveket, amikor elfogyott, akkor pedig hoztak a fiúk.
Három részt bontottunk fel. Először a Zoli végzett, aztán a Szimonetta és végül én. Majd ebben a sorrendben be lett szórva homokkal és elsöpörtük. A söprést követte a lapvibrátor. Az volt a jó, hogy volt ismételten plusz segítségünk és így gyorsabban ment a munka. Az én részem volt a legnagyobb ezért besegítettek azok, akik már végeztek. Az egyik ember hozta a köveket, a másik adta, én meg raktam le. Anett is átjött megnézni a munkánkat és bevezettük a kövek lerakásának művészetébe. Amikor kész lett, nagyon tetszett nekünk a végeredmény és Kailnak is.
Munkaidő végére be is tudtuk fejezni a három részt, és most már nincsenek megsüllyedve a kövek. A munka befejeztével összeszedtük az eszközöket, letakarítottuk, mert egésznap esett az eső és tiszta sár volt minden. Esőkabátot is tisztán leadtuk, és mentünk átöltözni.
Mikor feljöttünk nekiálltunk a munkanaplónak, mert le kell adnunk vacsora előtt, mivel utána kezdődik a mai szakmai felkészítő óra. Ami idegen nyelven folyik.


2. Szerzett tapasztalatok:

Ma azt vettük észre, hogy egyre jobban és gyorsabban tudjuk lerakni a köveket. És nem kellett a Kailnak odajönni, segíteni a lerakásban. A kövek közti távolság is megfelelő, nem úgy, mint az elején.

És egy másik:
1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:

            Anettel ma reggel egy frissítő fürdővel kezdtük a napot, amiben segítségünkre volt az időjárás is. Rettentő hideg volt a fürdőben. Majd a reggeli után András, mint tegnap, szintén új helyre osztott néhány embert. Én tegnap Danival megbeszéltem, hogy munkát cseréltünk, így én már reggel tudtam, hova kell mennem. Csatlakoztam Márkhoz, és velem együtt Timi is, így alkottunk a mai és szerintem a holnapi napra is egy csapatot.
            Tegnap már Márk és Dani elkezdte a munkát, amit ma mi tovább folytattunk. Az ácsműhelyben egy hatalmas terméskő falat kell kifugáznunk. Ez a fal körülbelül 20 méter hosszú és 3 méter magas. A két fiú tegnap megcsinálta a fal ¼- ét és mi is próbáltuk ezt a tempót diktálni ma is. Már az anyagkeverésnél gondokba ütköztünk, nem találtunk áramot. De mi leleményes diákok, megtalálnunk a megfelelő konnektort és sikerült beindítani a keverőgépet. Amíg mi Márkkal anyagot kevertünk, addig Timi kitisztította a fugák helyét, amik nagyon porosak voltak.
Miután minden szerszámot és anyagot összekészítettünk, kezdődhetett a munka. Timivel ezt a munkát még elsőre csináltunk, így Márktól kértünk instrukciókat. Azt mondta, ha az első vödör elfogy, akkor fogunk belejönni, és tényleg így lett. Az elején még nem ment túl jól, de mikor a második vödör anyagot megkevertük, már a kezünkben volt a munka. Kőműves kanalat, fugázó kanalat, ecsetet és kalapácsot használtunk.
Amit nem értünk el, azt egy asztalra felállva fugáztunk ki. Én, mivel alacsony vagyok, az alsó munkákat kaptam, Timi és Márk pedig az asztalon dolgoztak. Sokszor kellett lemosni a köveket, mivel a fugázó anyag miután rászárad, csúnya fehér foltokat hagy maga után.
            A nap végére szereztünk jó néhány vágást az ujjunkra, mert csak a munka felénél eszméltünk rá, hogy kellene kesztyűt használnunk a fuga elkenéséhez.


2. Szerzett tapasztalatok:

Ilyen munkákhoz, fontos a kesztyű használata, és hogy minden felületet, ahol dolgozunk, alaposan le kell fedni. Fontos még, hogy az anyag ne legyen túl híg, mert különben nem tudunk vele megfelelően dolgozni. Megtanultam a fugakanalak használatát is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése