2013. szeptember 19., csütörtök

2013. szeptember 19.1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:

            A mai reggelen háromnegyed 8-kor keltünk, hogy időben elkészülődjünk a negyed 9-es reggelihez. Mikor lementünk reggelizni, már mindenki kipróbálta az összes létező szalámi és kenyér kombinációt, a müzliket, a vajat meg a lekvárokat és ma tétlenül álltunk a svédasztal előtt, hogy mit is reggelizzünk. Én a zabpehely mellett döntöttem, mert az íze nagyon elnyerte a tetszésemet.
            A reggeli és egy ébresztő kávé után lementünk az asztalosműhelybe átöltözni és megkaptuk a feladatainkat. Ma folytattuk a tegnap elkezdett munkát. Az egyik helységben egy falat le kellet vakolnunk. A javítás már tegnap befejeződött, ma pedig egy simító réteget vittünk fel. Hígabbra kevertük a vakolóanyagot, mint a tegnapit, majd glettvassal egyenletesen, vékony rétegben felhordtuk. Az állványon ketten dolgoztak, míg a fal másik szakaszán pedig az alsó részt kenték le. Később cseréltünk. Eközben egy másik munkafolyamat is kezdetét vette. A lengyel munkatársaink felállítottak nekünk egy állványt, amire felmászva le kellett csiszolni, tisztítani a födémen látható acél gerendákat. Flexxel oldottuk meg ezt a feladatot, amihez mindegyikünk felvett egy védőmaszkot, hogy ne a port lélegezzük be. Mikor ezekkel a feladatokkal végeztünk, akkor következett a poroszsüveg födém boltíveinek a levakolása. Ide keményebb anyagot kevertünk, hogy ne hulljon vissza az anyag bedolgozás közben.
            Később elmostuk és elpakoltuk a szerszámokat, majd segítettünk az útburkolós csapatnak a parkoló újrarakásában. A tegnapi munkát folytattuk, lapátoltuk a kavicsot, majd kiborogattuk a megfelelő helyekre. Ezeket a kupacokat elgereblyéztük, majd tetőléccel elhúztuk megfelelő szinten.
            A mai napon délben már véget ért a munkaidőnk, mert szerveztek nekünk délutáni programot, elmentünk a Schkeuditz-i repülőtérre. Megmutatták, hogy hogyan szállnak fel, és hogyan landolnak a repülőgépek, milyen szervezett a tűzoltóság és azt is láthattuk, hogy hogyan tankolják ezeket a hatalmas gépeket. Végigsüvítettük a kifutópályán is, ahol csak és kizárólag nekünk kapcsolták be a jelzőfényeket, és egy kísérő zene mellett áthajtottunk rajta. Nagyon nagy élmény volt ott lenni, és minden fontos információt megtudni a reptérről és annak lenyűgöző épületéről.


2. Szerzett tapasztalatok:

            Ha olyan munkát végzünk, ami nagy porral jár, akkor mindenképpen ajánlott maszkot viselni!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése