2013. szeptember 13., péntek

2013. szeptember 13.1. Az elvégzett tevékenységek, feladatok összefoglalása:

A tegnap esti kurzus 3 óra volt, de gyorsan eltelt, mert izgalmas volt. Kezdésként szó volt különböző építőiparban előforduló irodáról. Majd 3 csoportra bomlottunk. Mindegyik csoportnak ki kellet választania, milyen építőipari vállalkozást szeretnénk elindítani. Én Timivel, Anettel, Adriennel, Ádámmal, Szimonettával, Beával és Ádámmal alkottam egy csapatot. Egy garázsok építésével foglalkozó céget alapítottunk. Összegeznünk és prezentálnunk kellett az elképzeléseinket, azt, hogy hogyan szeretnénk megvalósítani, terveinket és a mottónkat. Mindezt németül ill. angolul. Mind a 3 csapat felolvasta a gondolatait. Erről szólt az utolsó előtti, azaz a tegnapi kurzusunk. Ma is lesz.
Ma reggel kicsit elaludtunk a lányokkal, így sietve mentünk reggelizni. Ahogy tegnap, András ma is megkérdezte a munkakezdés előtt, hogy ma ki milyen szakterületen szeretne dolgozni. Mi Timivel falazást választottunk. Volt egy kis ablak, amit be kellett falazni kisméretű tömörtéglával. Én kevertem a falazó habarcsot, Timi pedig megtisztította a területet, majd téglákat hoztunk és szerszámokat. Keverőgépet, kőműves kanalat, lapátot, vízmértéket használtunk. Lassan, de biztosan haladtunk előre, de nem siettük el. Megnéztük mennyi és milyen nagyságú téglákat kell választanunk és milyen vastag habarcsot kell használnunk. A padló vonala nem volt szintben így ez problémát okozott. Figyeltünk a téglakötésre. Vasalással erősítettük meg a falazatot. A téglákat az utolsó sorban vésnünk kellett, mivel boltívbe végződött az ablak.
Miután végeztünk, összetakarítottuk a hulladékot, elmosogattunk és helyére raktuk a szerszámokat.


2. Szerzett tapasztalatok:

Szakmai tapasztalataim közé sorolandó, hogy az ilyen fajta kitöltéseknél ügyelni kell a már meglévő falhoz való bekötésre és a vasalásra is. Valamint figyelni kell a habarcs vastagságára is és az aljzatbeton szintkülönbségére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése