2013. augusztus 31., szombat

Felkészítő foglalkozások: 2013. augusztus 21 - 30.
Két hetes Felkészítő Gyakorlat Leonardo Pályázat 2013
A gyakorlat során szakmai, idegen nyelv, munkavédelem és ország ismeret órán ismerkedtünk meg az angol illetve német szakmai nyelv és a munkavédelem rejtelmeivel. Ezen kívül még csapatépítő foglalkozásban és lélektani felkészítőben vettünk részt.
Szakmai angol órából volt a legtöbb, a két hétben 30 órán sajátítottuk el idegen nyelvi tudásunkat.
A szakmai és munkavédelem órából már nem állt rendelkezésre ennyi, ám szakmai tudásunkat ténylegesen idegen nyelvű alapra kellett hangsúlyoznunk, így érthető a 30 óra nyelvtanulás.
Az első héten idegen nyelvből az alap igeidőket, kommunikációs formákat, gyakori szituációkat vettük át. A második héten már a szakmai orientációra koncentráltunk az alap eszközök, szakkifejezések neveinek angol megfelelőivel ismerkedtünk meg.
Majd ötletes és érdekes cikkeket olvasva az alap építési műveletektől a beruházás és kivitelezés folyamatán át a munkahelyi szabályokig bezárólag mindent részletesen átvettünk.
Szakmai órán ismételtük a tavalyi évben tanultakat, Az alapanyagoktól egészen az építési folyamatokig. Ez kicsit felelevenítette emlékeinket a szakma fortélyaival kapcsolatban.
Munkavédelem órán igazán fontos dolgokat tanultunk. A munkahelyi követelményekről, a megfelelő és biztonságos munkavégzéshez nélkülözhetetlen szabályokról és ezek betartásáról kaptunk általános oktatást. A munkavédelem fontos alapja az építészeti munka, és általánosságban minden fizikai munka megkezdése előtt. Megismerkedtünk a védőeszközökkel, annak megfelelő használataival, illetve a különböző táblák, jelzések fontosságával és azok jelentésének kivétel nélküli betartásával.
Csapatépítő tréningen (gyakorlaton) az egymással való kommunikálást és a sikeres és gördülékeny együtt dolgozást sajátítottuk el. Ez fontos lesz, hiszen egy idegen nyelvű környezetben, leginkább egymásra számíthatunk, ahol a nyelvi tudásunk alulmarad.
Országismeret órán megismerkedtünk gyakorlati helyszínünk hazájának értékeivel, különlegességeivel, nevezetességeivel, étkezési szokásaival, tradícióival és legfontosabb jellemzőivel. Az ország megismerése egymás segítsége által zajlott, hiszen mindannyian egy prezentációt készítettünk Németország valamely különlegességéről jellemzőjéről, melyet aztán egy közös vetítési órán megismerhettünk.
Az órákon kívül ellátogattunk Székesfehérvár polgármesteréhez is, a Polgármesteri Hivatalba. A polgármester nem tudod minket fogadni, helyette a kijelölt ifjúsági tanácsnok, Mészáros Attila köszöntötte a kiutazókat. Az eseményen Fehérvár vezetősége megajándékozott minket, s megvitattuk mindazokat a tényeket és fontosságokat, melyek nélkülözhetetlenek a kiutazáshoz, és a külföldi munkavégzéshez. Elmeséltük mi, diákok mit jelent számunkra ez az esemény, s mi az, ami igazán számított a felkészülésünk során. A Bugát Pál Tagintézmény ápolási szakos tanulóival fogunk Szeptember 1.-én vasárnap kiutazni.
Jelenleg lélektani órán ülünk, és írjuk munkanaplónkat, mely segít emlékeztetni a pályázat fontosságával kapcsolatban. Ezután kezdődhet a felejthetetlen utazás, és a színvonalas és változatos szakmai munka, melynek eredménye kivételes tapasztalat, és Europass bizonyítvány, mely a jövőbeli elhelyezkedésünket nagyban fogja befolyásolni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése